Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit onze Huizen van het Kind.

#Menstruatiemaart!

2024/03/01

Doe mee met #MenstruatieMaart! en zamel menstruatiemateriaal in voor meisjes en vrouwen in Kalmthout.

Terug

CM en Huis van het Kind Kalmthout gaan samen de strijd aan tegen menstruatiearmoede met de actie #MenstruatieMaart! Van 1 tot 31 maart zetten we in op menstruatiewelzijn. Wist je dat 1 op 8 meisjes en vrouwen te kampen hebben met menstruatiearmoede en geen financiële middelen hebben om menstruatiemateriaal aan te kopen? 

“Menstruatie blijkt op zich ook een taboeonderwerp te zijn. Met ons project rond Menstruatiewelzijn willen we dit thema uit de taboesfeer halen. We willen menstruatieschaamte tegengaan en er tegelijk voor zorgen dat iedereen die menstrueert toegang heeft tot geschikt menstruatiemateriaal. Menstruatiearmoede blijft een thema binnen onze trein richting menstruatiewelzijn, maar we kijken ook naar de cyclus, naar de menopauze en naar hoe we scholen het best kunnen ondersteunen. Ambitieus? Absoluut! Maar met jouw hulp zijn we weer een stapje dichter om deze ambities waar te maken.” (https://www.gezondebuurt.be/menstruatiewelzijn)

Help ons door van 1 tot 31 maart 2024 zo veel mogelijk ongebruikt menstruatiemateriaal (tampons, maandverband en menstruatiecups) te doneren bij één van de deelnemende locaties in de voorziene inzameldoos:

-  OCMW Kalmthout, Heuvel 39

-  Gemeentehuis Kalmthout, Driehoekstraat 48

-  Bib Kalmthout, Kerkeneind 23

-  Gemeentelijk zwembad, Kapellensteenweg 90

-  Dorpshuis Nieuwmoer, Nieuwmoer-Dorp 12

-  Dorpshuis Achterbroek, Achterbroeksteenweg 192

-  Huis van het Kind Kalmthout, Kapellensteenweg 170

-  Apotheek Kalmthout Veraart, Kapellensteenweg 383

Wil je het thema ‘menstruatiewelzijn’ nog extra onder de aandacht brengen? Draag dan op 8 maart, Internationale vrouwendag, een rood of roze kledingstuk.