Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit onze Huizen van het Kind.

Lokaal Loket Kinderopvang

2021/03/24

Ben je op zoek naar kinderopvang? De Huizen van het Kind Essen, Brasschaat, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Stabroek nodigen jullie graag uit om het lokaal loket kinderopvang te bezoeken!

Terug

Het lokaal loket kinderopvang helpt (toekomstige) ouders met hun zoektocht naar kinderopvang in de regio. In eerste instantie kinderopvang voor baby’s en peuters. In 2021 wordt de website uitgebreid met info over de buitenschoolse kinderopvang (BKO) voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. En in de toekomst zal je hier ook info over speelpleinen en kampen terugvinden. 

Op de website worden alle opvanginitiatieven in de regio voorgesteld en maken we het (toekomstige) ouders makkelijker om opvang voor hun kindje vast te leggen. Zo kunnen ouders kinderopvanginitiatieven in hun buurt zoeken maar kunnen ze ook een overzicht genereren van opvanginitiatieven die bijvoorbeeld op de route naar het werk liggen. Ook kan er worden gefilterd op prijs, openingsuren, soort kinderopvang…

Via de website kunnen ouders een opvangaanvraag doen bij verschillende opvanglocaties. Nadat ze enkele gegevens hebben ingevuld en hun gewenst opvangplan hebben aangeduid, wordt hun aanvraag rechtstreeks naar de opvanglocatie gestuurd. De opvanglocatie kan de opvangaanvraag wel of niet accepteren of een alternatief opvangplan aanbieden. Wanneer ouders ingaan op een opvangvoorstel van een locatie, wordt er een plaatsbezoek ingepland waarop de inschrijving definitief wordt. 

Je kan de kinderopvanginitiatieven ook nog steeds bereiken via hun eigen website en contactgegevens. Deze info vind je allemaal terug op het lokaal loket kinderopvang.