Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit onze Huizen van het Kind.

Jan Jambon opent nieuwe stek voor Huis van het Kind in Brasschaat

2022/09/19

Terug

Het Huis van het Kind in Brasschaat heeft een fysieke locatie beet. De dienstverlener opende vrijdag in het historisch en centraal gelegen gebouw aan de ingang van het gemeentepark. Vlaams minister-president en titelvoerend burgemeester Jan Jambon kwam mee het lintje doorknippen.

In het Huis van het Kind kunnen gezinnen terecht voor de opvoedingswinkel, het consultatiebureau van Kind & Gezin, het lokaal loket kinderopvang, de uitbetalersactor van het Groeipakker, de speelbabbel, de gezinsbuddy’s, gesprekken met JAC-medewerker of een eerstelijnspsycholoog, de pamperbank, vormingen of andere activiteiten zoals babymassages.

Ontmoetingsplaats

De werking is sinds begin dit jaar in handen van de Brasschaatse zorgorganisatie OLO-Rotonde vzw, die begeleiding biedt aan mensen met een bepaalde ondersteuningsnood. Directeur Jean-Pierre Van Baelen is alvast enthousiast over de fysieke plek. “Een droom die we al een tijdje koesterden, wordt vandaag werkelijkheid. Dit is een belangrijke plek voor preventieve gezinsondersteuning en ook een echte ontmoetingsplaats”, speechte hij.

Administrateur-generaal van Agentschap Opgroeien Katrien Verhegge ziet een grote meerwaarde in de deskundigheid in inclusie en bijzondere zorgnoden van OLO-Rotonde. Eenzelfde opvatting is te horen bij Karina Hans (N-VA), Brasschaats schepen voor Gezin en Sociale Zaken. “De dienstverlening van het Huis van het Kind valt perfect binnen de expertise en werking van OLO-Rotonde vzw. De werkingen kunnen elkaar op die manier versterken binnen het zorglandschap.”

“Wie hier in het Huis van het Kind zijn verhaal komt doen, kunnen we ook voorthelpen naar de babyspullenwinkel, de sociale kruidenier, de dienst huisvesting, de dienst tewerkstelling...”, zegt Hans. “Zeker in tijden van een energiecrisis is dat belangrijk.”

Van onschatbare waarde

De twee dames knipten het lintje door samen met Jan Jambon, die nadien ook nog een kort woordje klaarhad. “Jullie werk is van onschatbare maatschappelijke waarde”, sprak hij tot de medewerkers van het Huis van het Kind.

Huis van het Kind, Hemeldreef 1, maandag-vrijdag onthaal en vrije inloop van 9 tot en met 12 uur. Afspraak maken kan via huisvanhetkind@brasschaat.be of info@opvoedingswinkelbrasschaat.be.