Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit onze Huizen van het Kind.

Opvoedingswinkel Brasschaat en Huis van het Kind Brasschaat onder één dak

2022/08/08

Huis van het Kind Brasschaat en de Opvoedingswinkel van Brasschaat zijn onder één dak gaan wonen!

Terug

In september komt Kind en Gezin ook nog in hetzelfde huis. Daarna zal ook de officiële opening plaatsvinden. Huis van het Kind maakt een mooi en duidelijk wandelpad doorheen het bos. Huis van het Kind bundelt alles om je te ondersteunen bij het opvoeden van je kind, van opvoeden tot opgroeien. Zie je door het bos de bomen niet meer? Nood aan een babbel? Beneiuwd naar waar we nu zitten? Kom gerust eens een kijkje of kom je vraag stellen. Dit kan elke werkdag tussen 9u en 12u in de Hemeldreef 1 in Brasschaat. We zijn ook telefonisch bereikbaar via het nummer 03/270 06 70.

Overdracht werking Huis van het Kind
Het gemeentebestuur van Brasschaat droeg de werking van Huis van het Kind begin dit jaar over aan OLO-Rotonde vzw. De dienstverlening van Huis van het Kind valt perfect binnen de expertise en werking van OLO-Rotonde vzw. De werkingen kunnen elkaar op die manier versterken binnen het zorglandschap van de gemeente Brasschaat.

Hemeldreef 1 – waaier aan werkingen
De juiste plek om Huis van het Kind te huisvesten, was snel gevonden. De Hemeldreef 1 is een mooi beschermd en centraal gelegen pand waar volgende dienstverleningen te vinden zijn:

  • De Opvoedingswinkel Brasschaat
  • Het Consultatiebureau Kind & Gezin
  • Een zitdag door het lokaal Loket Kinderopvang
  • Een zitdag door een uitbetalersactor van het Groeipakket
  • De Speelbabbel
  • De Gezinsbuddy’s
  • Gesprekken met een JAC-medewerker of een eerstelijns-psycholoog
  • Een pamperbank
  • Andere activiteiten en vormingen (zoals bv: babymassages)

Over OLO-Rotonde vzw
OLO-Rotonde vzw, met hoofdzetel Miksebaan 264 B (Brasschaat), biedt begeleiding aan voor mensen met een bepaalde ondersteuningsnood. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen als gezinnen kunnen bij de organisatie terecht voor ondersteuning. De zorgorganisatie bevindt zich op verschillende locaties in de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Het biedt zorg aan meer dan 4.000 zorgbehoevenden en heeft meer dan 1.000 medewerkers.