Informatie voor jouVrije tijd & ontmoeting

Hieronder vind je informatie en doorverwijzingen naar onze partners terug.

Sport- en vrijetijdsaanbod Wuustwezel

Er valt heel wat te beleven in Wuustwezel. Hieronder vind je een overzicht!

Uit in Wuustwezel

Voor fiets en wandel fotozoektochten, opendeurdagen, boekvoorstellingen, lezingen, concerten, petanqueavonden en zo veel meer, neem je hier een kijkje. 

Jeugddienst

Bij de jeugddienst van Wuustwezel kan je terecht voor info over: 

  • De Joepie vakantie! 

  • Spelen en skaten 

  • Jeugdhuizen 

  • Jeugdraad 

  • Kinderraad 

  • Jeugdverenigingen  

  • Speelstraten  

  • Subsidies jeugd 

Lees hier meer! 

Cultuurdienst

Er waait een frisse wind door het cultuurbeleid in Wuustwezel. Samen met het Beheersorgaan van het Gemeenschapscentrum en de Bibliotheek van Wuustwezel wordt het cultuuraanbod naar buiten gedragen en gezorgd voor een aanvullende programmatie. 

Streven naar samenwerking en gemeenschapsvormende activiteiten wordt hoog in het vaandel gedragen. De gemeentelijke Cultuurdienst is er voor iedereen in Wuustwezel! 

Een overzicht van alle activiteiten van de gemeentelijke cultuurdienst vind je hier terug.

 

Sportdienst

In Wuustwezel is er heel wat ruimte om te sporten! Dit kan onder andere dankzij een zeer groot aantal Wuustwezelse sportverenigingen. Dit aanbod wordt aangevuld door tal van sportieve activiteiten, waaronder ook het gemeentelijk sportaanbod. Om het sporten effectief te kunnen laten doorgaan kan je dan weer terecht in de gemeentelijke sportinfrastructuur. Lees er hier alles over.

Toerisme

Wuustwezel is een uitgesproken plattelandsgemeente waar nog veel land-en tuinbouwers actief zijn. Via allerlei initiatieven (LandbouwLeerPad, bedrijfsbezoeken, gegidste wandeltochten) wil het gemeentebestuur de bevolking in contact brengen met de ‘boerenstiel’. 

Sinds enkele jaren mag Wuustwezel zich ook trotse eigenaar noemen van uitkijktoren ‘de Klot’. In natuurgebied ‘De Maatjes’ kijk je vanop de toren uit over het oude turfgebied en de omgeving. Deze plek gonst trouwens van de geschiedenis: tijdens WO I stond hier de Dodendraad die Belgen moest verhinderen naar het neutrale Nederland te vluchten, met alle gevolgen van dien. 

Verder zijn Wuustwezel en haar deelgemeenten rijk aan erfgoed, kan je er prachtig wandelen door velden & bossen en kan je er ook heel wat interessante kilometers op de fiets afleggen. 

Voor een goed beeld van wat Wuustwezel te bieden heeft aan haar inwoners en bezoekers neem je een bezoekje aan het Poort naar het Platteland!

Bibliotheek

De tijd dat de bibliotheek enkel een plek was om boeken te ontlenen, is al lang voorbij. Voor kinderen worden er geregeld vertelnamiddagen en workshops georganiseerd, meestal op woensdagnamiddag of in de vakantie. Voor volwassenen worden er lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Kranten en tijdschriften kunnen gratis geraadpleegd worden, en van de internetcomputers en het draadloos netwerk kan je ook gratis gebruik maken. Verder hebben we heel wat dvd’s, cd’s en zelfs gezelschapsspelletjes in de collectie. Meer info hier