Informatie voor jouVrije tijd & ontmoeting

Hieronder vind jeĀ informatie en doorverwijzingen naar onze partners terug.

Sport- en vrijetijdsaanbod Essen

Op deze pagina vind je meer info over: de UITagenda, de jeugddienst, de cultuurdienst, de sportdienst, toerisme, de bibliotheek en andere uitleendiensten.

UiTagenda 'UiT in Essen'

De gemeentelijke UiTagenda 'UiT in Essen' is bedoeld voor het cultuur- en vrijetijdsaanbod in de gemeente. De basis voor de UiTagenda is de UiTdatabank. In deze databank worden alle vrijetijdsactiviteiten verzameld (concert, wandeling, tentoonstelling, cursus, film, ...). Elke persoon of organisatie die een activiteit in de kijker wil zetten, mag die invoeren in de UiTdatabank. De activiteit moet voor iedereen toegankelijk zijn.
  • Voor de gemeentelijke UiTagenda klik je hier.
  • Voor de algemene UITdatabank klik je hier.

Jeugddienst

De jeugddienst is er voor alle kinderen, tieners, jongeren en jeugdverenigingen van de gemeente. De dienst werkt een vrijtetijdsaanbod uit tijdens schoolvakanties en zorgt voor leuke activiteiten. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op de site
 

Cultuurdienst

De cultuurdienst van Essen organiseert verschillende culturele activiteiten (11-juliviering, Week van de Amateurkunsten, Open Monumentendag) en staat in voor het beheer van de gemeenschapscentra.
 
Verenigingen en kunstenaars kunnen bij hier terecht voor logistieke ondersteuning bij projecten of voor begeleiding bij een culturele activiteit. Ze staan ter beschikking voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur en daarover meer informatie wenst.
 
Hier vind je meer info terug.
 

Sportdienst

Bij de sportdienst van Essen kan je terecht met vragen over welke sporten er in Essen te beoefenen zijn, welke infrastructuur er beschikbaar is, welke subsidies sportverenigingen kunnen krijgen en welke sportactiviteiten zij organiseren.

Neem voor meer info een kijkje op de site van de sportdienst van Essen. 
 

Toerisme

Wil je in Essen wandelen, fietsen, een museum bezoeken, lekker gaan eten en drinken of een nachtje kamperen? 
Plan je bezoek via deze site en ontdek wat er te doen is in deze groene omgeving. 

Bibliotheek en andere uitleendiensten

Voor alle info over de bib surf je naar deze site
 
Via het uitleenloket kan je als Essense vereniging, bedrijf of school een ruim en gevarieerd aanbod aan materialen lenen. Denk aan audiovisueel materiaal, fuifmateriaal, circuskoffer voor scholen, verkeersveilig materiaal voor scholen, sport- en feestmateriaal enz. 
 
Bij de Fietsbieb kan je kinderfietsen goedkoop lenen. Ze hebben een anabod voor kinderen tot 12 jaar.