Informatie voor jouVrije tijd & ontmoeting

Hieronder vind je informatie en doorverwijzingen naar onze partners terug.

Sport- en vrijetijdsaanbod Brasschaat

Er valt heel wat te beleven in Brasschaat. Hieronder vind je een overzicht!

UiTagenda 'UiT in Brasschaat'

In Brasschaat worden regelmatig evenementen georganiseerd. Er valt dan ook heel wat te beleven in deze gemeente. Een overzicht kan je terugvinden op de databank ‘UiT in Vlaanderen’.

Jeugddienst

Hier kunnen kinderen en jongeren terecht voor info over:

  • jeugdactiviteiten zoals kampen, buitenspeeldag, Roefel...
  • jeugdverenigingen
  • kindergemeenteraad
  • zomerspeelstraten
  • fuiven
  • monitoren
  • jeugdraad en zoveel meer
Meer info vind je hier.

Cultuurdienst

In Brasschaat bieden heel wat organisaties en verenigingen een grote waaier culturele activiteiten aan.
Ook om zalen te huren kan u hier terecht. Meer info vind je hier.


Sportdienst

Bij de sportdienst kan je terecht met al je vragen over sportinfrastructuur en sportverenigingen. 
Neem voor meer info een kijkje op de site van de sportdienst van Brasschaat en ontdek welke sportclubs actief zijn in de gemeente. 

Sport Vlaanderen Brasschaat

Sport Vlaanderen Brasschaat

Bredabaan 31, 2930 Brasschaat

Hier vind je alle informatie over Sport Vlaanderen Brasschaat, en nog zoveel meer. Heb je vragen? Blijf er niet mee zitten en contacteer ons!

Toerisme

In Brasschaat kan je wandelen in eindeloos groen, aangenaam shoppen, bunkers, tanks en kanonnen bezoeken, maar ook het mini museum De Toren. Men kan er spoorfietsen of naar de kinderboerderij gaan. Brasschaat biedt voor elke leeftijd iets. Meer info vind je hier
 
 

Bibliotheek

In de bibliotheek van Brasschaat kan je terecht voor het uitlenen van boeken, strips, films, magazines… en er is ruimte voor het lezen van tijdschriften, kranten,... Je kan ook gebruik maken van onze internet-pc’s. Dikwijls worden er ook tentoonstellingen georganiseerd. Meer info vind je hier
 
 

Speel-o-theek

Ontdek onze Speel-o-theek!

Ook fan van gezelschapspelletjes? Ontdek dan zeker de speel-o-theek in de bib! Met een zeer grote collectie aan gezelschapspelen, kan je kind volop ontdekken, oefenen en fantaseren. En dat het hele jaar door! Spelletjes zelf aankopen? Dat hoeft niet meer! Benieuwd? Kom zeker eens langs tijdens onze openingsuren!

Meer informatie vind je hier.

Vrijetijdsdienst

Vrijetijdsdienst Ludentia richt zich op het organiseren van een fijn vrijetijdsaanbod voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen met een beperking. De meeste van deze activiteiten gaan door in de regio's Schoten, Kalmthout, Brasschaat, Brecht, Schilde en Kapellen. Daarnaast bieden we ook een individueel te doorlopen vrijetijdstraject aan.

Ludentia is een door het VAPH erkende organisatie voor vrijetijdszorg (VTZ).

We verzorgen een gevarieerd aanbod van aangepaste activiteiten. Via deze activiteiten bieden we o.a. kansen om te ontspannen, mensen te ontmoeten, ervaringen op te doen, vaardigheden aan te leren, een netwerk uit te bouwen, ...

We richten ons op twee pijlers: