Informatie voor jou

Per levensdomein vind je hier informatie en doorverwijzingen naar onze partners terug.

Parken, speelpleinen, bossen en skateparken

Verspreid in onze verschillende gemeenten vind je buurtspeelpleintjes, speelbossen en skateparken. Hier vind je een overzicht per gemeente. 

Brasschaat

Brasschaat is een groene gemeente met veel parken en speelterreinen, maar ook een kinderboerderij waar veel te beleven valt.

Een overzicht vind je via deze link.  

Essen

De gemeente Essen wil kinderen van alle leeftijden stimuleren om buiten te spelen. Een beetje zon en frisse lucht is goed voor ons allemaal. 

Kalmthout

In Kalmthout is er één groot skateterrein. Dat is gelegen vlak aan het station. 

Er is veel natuur en dus vind je er ook speelbossen. Ideale plaatsen waar kinderen en jongeren zich kunnen uitleven.

Er zijn drie bossen erkend als ‘Speelbos’:
  • Withoefse Heide aan de Kalmthoutse Heide – Putsesteenweg 131
  • Wolfsheuvel (Boerenbos) – Kapelstraat
  • Crossbosje – G. Gezellelaan
De gemeente telt meer dan twintig openbare buurtspeelterreintjes. Iedereen vindt dus wel zijn ding en uiteraard is iedereen welkom. 

Kapellen

Kapellen staat op het vlak van groen in de Vlaamse top tien, want zo’n driekwart van het grondgebied kleurt groen. Verschillende natuurgebieden en (speel)bossen zijn toegankelijk voor het publiek en bieden elk seizoen een andere aanblik. Ontdek het hier.
Kapellen telt twee officiële speelbossen.

Bij het standbeeldje van de lokale stripheld, Plunk! aan de Oude Heidestraat vind je het blotevoetenpad.

Kapellen bracht alle speeltuinen in kaart gebracht in de speeltuinkaart zodat iedereen alle speeltuinen in Kapellen gemakkelijk en snel kan vinden. Spelen maar!

 

Stabroek

In Stabroek vind je over de drie woonkernen verspreid 14 speelterreinen waar je naar hartenlust dicht bij huis kan spelen. Aan jeugdcentrum JOS (Kerkstraat 89 te Hoevenen) vind je naast een speeltuin ook een skatepark. 
 
Jeugdverenigingen kunnen bosspelen doen in de speelzone van het Elsenbos. In Hoevenen kan je in het Bunderbos spelen achter de Molenweg (fietshandel Verbist). 
 
Meer info vind je hier.
 

Wuustwezel

In het centrum van Wuustwezel kun je op het Skateplein een rolschaatspiste en enkel toestellen voor je skateboard vinden. 
 
Wuustwezel beschikt over 4 verschillende speelbossen. Op de website van Wuustwezel kun je de speelbossen bekijken die opengesteld zijn voor publiek.