Informatie voor jou

Per levensdomein vind je hier informatie en doorverwijzingen naar onze partners terug.

Sport- en vrijetijdsaanbod Kalmthout

Er valt heel wat te beleven in Kalmthout. Hieronder vind je een overzicht!

UiTagenda 'UiT in Kalmthout'

In Kalmthout worden regelmatig evenementen georganiseerd. Er valt dan ook heel wat te beleven in deze gemeente. Een overzicht kan je terugvinden op de databank ‘Uit in Vlaanderen’.

Jeugddienst

De jeugddienst van Kalmthout staat in voor de speelbossen in de gemeente, organiseert een speelpleinwerking, is verantwoordelijke voor de openbare buurtspeelpleintjes, geven je een overzicht van alle jeugdverenigingen en subsidies enz. Voor meer info surf je naar deze website.

Cultuurdienst

Heel wat organisaties en verenigingen zetten zich dagelijks in om een brede waaier aan culturele activiteiten te kunnen aanbieden in Kalmthout.

Jaarlijks worden er heel wat tentoonstellingen, voorstellingen, concerten en andere culturele activiteiten georganiseerd in Kalmthout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Resonantie, Kunst in het gemeentehuis of OKAR.

Talent wordt aangemoedigd in Kalmthout. Zo kan je muzieklessen volgen bij Muzarto, maar er zijn eveneens lessen beeldende kunst.
Wie wil weten wat er te doen is, kan altijd de cultuurkalender checken. Hierin staan alle culturele activiteiten in Kalmthout opgelijst. 

Meer info via deze link.

Sportdienst

Bij de sportdienst kan je terecht met al je vragen over sportinfrastructuur en sportdiensten. Wil je weten welke sportverenigingen actief zijn in Kalmthout? Neem dan een kijkje op de site van de sportdienst. 

Toerisme

Jaarlijks lokt Kalmthout heel wat bezoekers. Naast de prachtige natuur in de Kalmthoutse Heide valt er namelijk ook nog heel wat te beleven in onze gemeente. Zo is er het Bijenmuseum waar je de wondere wereld van de honingbij en bijenteelt ontdekt. Daarnaast is er ook het Suske en Wiske museum.

Wil je liever buiten? Dan is een bezoek aan het Arboretum meer dan de moeite waard. In deze prachtige omgeving ontdek je honderden planten en bomen.
Alle info is terug te vinden op deze website.

Bibliotheek en andere uitleendiensten

In de bibliotheek van Kalmthout kan je terecht voor het uitlenen van boeken, strips, films, magazines… en het lezen van tijdschriften, kranten,…  Je kan ook gebruik maken van het internet via je eigen laptop, tablet of smartphone of onze internet-pc’s. Voor meer info over hoe je lid wordt, neem je een kijkje op deze website.

Ben je tijdelijk of voor langere tijd aan huis gebonden, maar wil je toch graag genieten van een goed boek of fijne film? Doe dan een beroep op de Bib aan Huis-dienst van Bib Kalmthout en OCMW Kalmthout. 
 
De uitleendienst van Kalmthout leent gratis materialen uit zoals stoelen, tafels, nadarhekken, podiumdelen, tentoonstellingspanelen, wc-wagens, … Dit is enkel voor erkende verenigingen en buurtfeestcomités.