Extra voor professionals

Op deze pagina bundelen we per Huis van het Kind relevante informatie voor onze partners uit het werkveld.
Huis van het Kind Kapellen

Missie en visie

Het Huis van het Kind Kapellen is een samenwerkingsverband waarbinnen verschillende partners hun aanbod en dienstverlening ter ondersteuning van alle (toekomstige) gezinnen uit Kapellen willen integreren en versterken.

Lees via de knop hieronder onze engagementsverklaring, waarin je meer info vindt over onze visie en doelstellingen.
Huis van het Kind Kapellen

Acties 2020

Het Huis van het Kind Kapellen is uitgebouwd als een netwerk van partners dat gezinnen ondersteunt in thema’s als opgroeien en opvoeden. In het verleden zijn deze partners al regelmatig samen gekomen om elkaar en elkaars werking te leren kennen, lokale noden te bespreken, vorming te volgen enz..

In 2020 
 • kreeg het Huis van het Kind een deeltijds coördinator,
 • werken we samen met enkele buurgemeenten aan de uitbouw van een gezamenlijke website,
 • starten we in de schoot van het Lokaal Overleg Kinderopvang én in samenwerking met enkele buurgemeenten een Lokaal Loket Kinderopvang op, 
 • bekijken we opnieuw onze werking, structuur en toekomstplannen

  acties 2021

  Het eerste kwartaal van 2021 willen we als Huis van het kind Kapellen stilstaan bij het verleden en vooral ook bij onze toekomst:
  • wat willen we zeker behouden uit het verleden?
  • waar willen we bijsturen?
  • welke uitdagingen liggen op ons pad?
  • hoe kunnen we meer samen werken vanuit een ruimere regio zoals de eerstelijnszone Noorderkempen?
  De stuurgroep bekijkt welke projecten en acties we kunnen uitbouwen. Corona daagt ons uit om meer met een digitale en online bril te kijken naar het ondersteunen van gezinnen. 

  In februari - maart lanceren we het Lokaal Loket Kinderopvang waardoor ouders sneller de weg kunnen vinden naar kinderopvang. 

  Ook de website zal online komen te staan rond 20 maart. Hier hebben we lang samen aan gewerkt, achter de schermen. We zijn fier op het resultaat en hopen dat het ouders en partners zal helpen om snel de weg te vinden naar de juiste informatie.  
  Heb je opmerkingen, tips of informatie die je graag op de website ziet? Laat het ons zeker weten.  We zijn benieuwd naar jullie reacties.