Onze activiteiten

Hier vind je een per Huis van het Kind een overzicht van de geplande activiteiten terug.

Als slapen een strijd is

Info-avond voor ouders van moeilijke slapertjes
Donderdag 24 nov 2022
20u
Aula De Rekke, E. De Beukelaerlaan 2, Hoevenen (ingang Kerkstraat)

Verloopt naar bed gaan, doorslapen of opstaan voor jouw kind niet zonder moeilijkheden?
Zit je met de handen in het haar als ouder? Zijn jullie beiden vermoeid? Heb je alle trucjes geprobeerd om je kind in slaap te krijgen?

Slaapproblemen bij kinderen komen vaak voor. In deze vorming hebben we het over de ideale bedtijd, oorzaken en gevolgen van slaapproblemen, soorten slaapproblemen en hoe je al die zaken aanpakt. Kinderpsychologe Frauke De Coen geeft praktische adviezen voor ouders met kinderen die moeilijk slapen. Je komt te weten wat een ideale slaaphygiëne is, hoe je het gedrag van jouw kind kan bijsturen en hoe je voor een slaapritueel kan uitbouwen.

Voor wie?

Ouders en grootouders van kinderen voornamelijk tussen 4 en 10 jaar.

De spreker

Frauke De Coen, kinderpsychologe en klinisch psychologe, is werkzaam in haar zelfstandige praktijk en als psycholoog binnen Maria-Middelaresziekenhuis te Gent. Zij krijgt onder andere vaak kinderen met slaapproblemen én vermoeide ouders in haar praktijk. Door de vele vragen in haar praktijk had ze het gevoel dat ze nog veel meer kinderen en ouders met dezelfde problemen kon helpen door een lezing over dit onderwerp te geven.