Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit onze Huizen van het Kind.

Oudergroepen Opvoedingswinkels Brasschaat-Zoersel-Hoogstraten

2022/12/27

Terug

Vanuit de opvoedingswinkels Brasschaat, Zoersel en Hoogstraten bieden we regelmatig verschillende oudergroepen aan. Dit zijn reeksen van 4 à 5 avonden waarbij we telkens met dezelfde groep ouders samenkomen rond een bepaald thema. Er is telkens een theoretisch gedeelte, waarin we heel wat info en handvaten aanreiken, maar er is ook ruimte om samen met de andere ouders ervaringen uit te wisselen.

Onderstaand vind je meer info over de verschillende oudergroepen:


Waakzaam zorgen voor tieners - Dinsdag 7/03, 21/03 & maandag 17/04, 24/04 van 19u30 tot 21u30

Weet je soms ook niet meer hoe het aan pakken met je puberende zoon of dochter? Dan is de oudergroep 'waakzaam zorgen voor tieners' misschien iets voor jou. Waakzame zorg of nieuwe autoriteit wil het thema opvoeden, gebaseerd op de principes van Haim Omer, bruikbaar maken voor het opvoeden van pubers. Met deze vormingen rochten we ons tot ouders die onzekerheden, vragen en spanningen ervaren in het samenleven met hun pubers van 12 tot 16 jaar. Door zowel het aanbieden van een inhoudelijk kader, praktische handvaten alsook de ruimte bieden aan uitwisseling met andere ouders willen we deelnemers versterken in de dagelijkse omgang met pubers.

Voor wie: ouders van pubers van tot 12-16 jaar

Kostprijs: gratis

Locatie: 't Gastenhuys, Heilig Bloedlaan 252C, Hoogstraten

Autisme binnenstebuiten - woensdag 26/04, 3/05, 10/05 en 17/05 van 9u30 tot 11u30

Autisme komt voor in alle maten en vormen. Niets voor niets spreekt men van Autisme Spectrum Stoornis, waarbij het woordje spectrum aangeeft hoe verschillend het tot uiting kan komen. In deze oudergroep proberen we zicht te krijgen op de verschillende facetten van autisme. We bekijken hoe autisme er uitziet aan de buitenkant, maar wat er binnen gebeurt. Zo gaan we samen op zoek naar wat lastig is voor jouw kind, waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe je hier mee kan omgaan. We reiken handvaten en hulpmiddelen aan waar je verder mee aan de slag kan gaan.

Voor wie: ouders van kinderen met ASS:

Kostprijs: 50 EUR per gezin (max. 2 personen), inclusief werkmateriaal

Locatie: Welzijnscampus, Bredabaan 399, Brasschaat