Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit onze Huizen van het Kind.

Maand van de opvoeding: Huis van het Kind Wuustwezel

2024/05/31

Terug

De maand mei staat in het teken van opgroeien en opvoeden. Het Huis van het Kind Wuustwezel zet zich gedurende deze maand in om iedereen die te maken heeft met opgroeien, opvoeden,... van kinderen te vieren door middel van verschillende activiteiten.

Wat is er allemaal te doen in mei?

1. Workshop emoties in samenwerking met Opvoedingswinkel op 15 mei 19u30-21u30

Bang, boos, blij, teleurgesteld, verdriet. Allemaal emoties die kinderen regelmatig ervaren. Omgaan met deze emoties is voor hen vaak ingewikkeld, en dit zorgt soms voor heftige uitbarstingen. Hoe reageer je hier als ouder het best op? En hoe kan je een kind leren om deze emoties zelf te herkennen en er op een adequate manier mee om te gaan? In deze interactieve workshop komen al deze vragen aan bod.

Meer informatie en inschrijven: Workshop emoties (huisvanhetkindnoorderkempen.be)

2. Webinar 'opvoeden doen we samen'

Noëmi Willemen en Michel Vandenbroeck werkten de voorbije jaren aan verschillende onderzoeken. Voor hen zijn solidariteit, samenleven en gedeelde verantwoordelijkheid fundamentele waarden in opvoeden. Tijdens dit gratis webinar op woensdag 22 mei om 20u delen ze hun bevindingen over andere manieren van opvoeden en ouderschap.

Meer informatie en inschrijven: Webinar: Opvoeden doen we samen (huisvanhetkindnoorderkempen.be)

3. Voorleessessie en de langste vlaggenlijn maken

De bibliotheek van Wuustwezel organiseert op 22 mei vanaf 14u een voorleesmoment voor alle kinderen. Iedereen is welkom om te komen luisteren! In de bibliotheek liggen ook vlaggetjes die ingekleurd kunnen worden om samen de langste vlaggenlijn te maken. Dit om iedereen die betrokken is op het opgroeien van kinderen te vieren!

Meer informatie: Voorlezen en vlaggen kleuren (huisvanhetkindnoorderkempen.be)

4. Slotactiviteit 'maand van de opvoeding'

Om de maand van de opvoeding in schoonheid af te sluiten, organiseert het Huis van het Kind Wuustwezel op zaterdag 25 mei een afsluitactiviteit voor alle inwoners in Wuustwezel. Hoe ziet deze dag eruit?

- Gratis workshop Loose parts play voor ouders van 9u30-11u30. (Inschrijven verplicht)

- Aansluitend een tentoonstelling van de tekenacademie met vrije toegang en biedt het Huis van het Kind een hapje en drankje aan om deze maand van de opvoeding te vieren. 

Meer informatie: Slotevenement (huisvanhetkindnoorderkempen.be)

Inschrijven voor de workshop loose parts play: Workshop Loose parts play (huisvanhetkindnoorderkempen.be)