Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit onze Huizen van het Kind.

Maand van de opvoeding: Huis van het Kind Kalmthout

2024/05/31

Terug

De maand mei staat in het teken van opgroeien en opvoeden. Het Huis van het Kind Kalmthout zet zich gedurende deze maand in om iedereen die te maken heeft met opgroeien, opvoeden,... van kinderen te vieren door middel van verschillende activiteiten.

Wat is er allemaal te doen in mei?

1. Feestelijke kindernamiddag

Op woensdag 22 mei organiseert Huis van het Kind Kalmthout in samenwerking met bibliotheek Kalmthout op het pleintje voor de bibliotheek (Kerkeneind 23) een feestelijk evenement met allerlei creatieve activiteiten voor jong en oud aangevuld met speelmogelijkheden voor kinderen. Iedereen is welkom van 13u30-16u! Kom gerust eens een kijkje nemen wat er te beleven valt.

Meer informatie Feestelijke kindermiddag week van de opvoeding (huisvanhetkindnoorderkempen.be)

2. Webinar 'opvoeden doen we samen'

Noëmi Willemen en Michel Vandenbroeck werkten de voorbije jaren aan verschillende onderzoeken. Voor hen zijn solidariteit, samenleven en gedeelde verantwoordelijkheid fundamentele waarden in opvoeden. Tijdens dit gratis webinar op woensdag 22 mei om 20u delen ze hun bevindingen over andere manieren van opvoeden en ouderschap.

Meer informatie en inschrijven: Webinar: Opvoeden doen we samen (huisvanhetkindnoorderkempen.be)

3. Workshop 'seizoensgebonden koken met kinderen'

'De Lange & De Sneus gaan op en rond De Zwanenberg aan de slag met groenten recht van't veld. Ze koken steeds verrassende groentegerechten met een Vlaamse toets.' Tijdens deze workshop gaan ouders met hun kind(eren) aan de slag met het maken van kindvriendelijke gerechten met seizoensgroenten.

Meer informatie en inschrijven: Workshop seizoensgebonden koken met kinderen (huisvanhetkindnoorderkempen.be)

4. Speelbabbel en infosessie 'help mijn peuter pubert'

Zoals elke week op woensdag vindt er ook op 29 mei van 9u30-12u00 een speelbabbel plaats in het Huis van het Kind Kalmthout. Deze speelbabbel is vrij toegankelijk voor kinderen van 0-3 jaar en hun (groot)ouder(s). Tijdens deze speelbabbel komt Tineke Herrijgers van Opvoedingspunt Kalmthout informatie geven over de peuterpuberteit.

Meer informatie: Speelbabbel en infosessie ´Help, mijn peuter pubert´ (huisvanhetkindnoorderkempen.be)